Steaky z daniela (medium)
Potrebujeme:
500 gramov mäsa z daniela (čisté)
Olej na potretie mäsa a na vyprážanie steakov
Soľ, mleté čierne korenie, karí korenie,
mletá sladká paprika, majorán drvený,
korenie na steaky.
Postup prípravy :
Mäso očistíme od blán a nakrájame na rezne hrubé aspoň 2,5 cm. Rezne potrieme olejom z oboch strán.(tip pre milovníkov cesnaku-do oleja môžme pridať 1 strúčik cesnaku nadrobno nakrájaný) Osolíme a pridávame koreniny.Najprv z jednej strany potom z druhej strany.Koreniny pridávame podľa chuti. Mleté čierne korenie, mletá sladká paprika,karí korenie(štipku len na vôňu) ,majorán drvený a korenie na steaky toho by malo byť najväčšie množstvo. Rezne okoreníme z každej strany. Neklepeme. Koreniny vtláčame do rezňov rukou. Rezne necháme odstáť v chladničke minimálne 3-4 hodiny,prikryté potravinárskou fóliou,aby nevyschli.
Vyprážanie :
Ak chceme steaky médium, rozpálime olej na maximum a steaky opražíme na prudkom ohni z každej strany 2 minúty 30 sekúnd. (používam stopky na mobile ;-)). Mäso sa stiahne a udrží šťavu vo vnútri.
Ak chceme prepečené steaky,vyprážame na menšom ohni viac ako 3 minúty. Môžme podávať z hranolkami.
Dobrú chuť